Spelvoormiddagen

ROBOBEEP

Elke woensdag en zaterdagmiddag in bibliotheek Chris Lambert in Oostende van 14u. tot 16u. in mei en juni en tijdens het vakantiekamp in juli konden kinderen er samen met hun ouders komen spelen met het roboticaspeelgoed.

‘De drempel is enorm klein, letterlijk, we nestelen ons op de mat met de allerkleinsten, volgen de codeerrups door de rekken van de bibliotheek. laten digitale bijen rondtoeren door het scenario van een kinderboek. Ontdekken de eerste muzieknoten via onze Japanse peuterrobot.

 

Elke keer brachten we iets nieuws aan. Ouders kijken er naar uit om er elke keer weer bij te zijn. We hebben families die het in hun eigen kalender hebben geplaatst “robobeep” en dan zie je ze aankomen met glunderende ogen, regelrecht afstappend op hun animator, die hen te woord staan in hun beste nederlands. daarom houden we van dit project. De meerwaarde is groot, niet alleen is een culturele integratie maar ook een intergenerationele.’

Hou de agenda van de bib Oostende in de gaten voor meer ROBObeep!

Bekijk de foto's hier

Kick-off INDICOM

In de Tandem vond de kick-off plaats van het grote Indicom-project. 

Dit alles in de vorm van een spelvoormiddag volledig gewijd aan Robotica.

Voor alle foto's klik hier 
 

Foto's Robotica-spelvoormiddag De Tandem online

De foto's van de robotica kan je hier terugvinden 

Veel kijkplezier ! 

Robotica - event

Vervolgactiviteiten voor de Oostkust
Op zondag 6 mei is er in Freinetschool De Zeeparel een spelvoormiddag voor kinderen en hun familie, samen met de animatoren in opleiding.
Deze spelvoormiddag laat kinderen op speelse wijze hun digitale vaardigheden ontwikkelen. Tijdens de zomervakantie komt er ook een spelweek.

Facebook icon